دلمه برگ مو
مواد لازم:
برگ مو به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده 300 گرم
برنج یک پیمانه
سبزی دلمه ( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر 300 گرم
پیاز متوسط دو عدد
لپه یک پیمانه
نمک به میزان لازم
آب یک پیمانه
توجه:
سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی های معطر آن – یعنی نعنا، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه تر می شود.
طرز تهیه :
باید لپه و برنج رو از قبل خیس بدیم. پیازهارو نگینی خرد میکنیم و در مقداری روغن به همراه زردچوب تفت میدیم. کمی که سبک سد و رنگش طلایی شد گوشت و رو اضافه میکنیم و روی حرارت ملایم تفتش میدیم. برنج و لپه ها رو هم نیم پز میکنیم.
به گوشت در حال تفت اضافه میکنیم. فقط حواستون باشه که تا حد زیادی پخته باشه.بعد هم سبزی رو اضافه میکنیم و اگر دوست داشتین یه قاشق رب گوجه هم اضافه کنین. اگر زرشک دوست داشته باشین میتونین به مواد، زرشک هم اضافه کنین و تفت بدین.
نمک هم یادتون نره. مواد داخل دلمه ما آماده اس. مواد رو داخل برگها بپیچین و به پشت در قابلمه بچینید. دلمه هارو کیپ هم بچینین و آب رو روش بریزین.تا نصف دلمه ها را بپوشاند.در واقع دلمه ها باید با بخار آب پخته بشن. روی دلمه ها یک ظرف سنگین گذاشته و داخل آن آب بریزید تا دلمه ها در حین پخت باز نشوند در قابلمه رو بگذارید و صبر کنین تا آب جوش بیاید سپس نیم تا یک ساعتی روی حرارت ملایم باشه تا بپزه (حال میتوانید ظرف سنگین آبی را که گذاشته بودید بردارید) و تمام آب دلمه ها تمام شود.